Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Oude Fabriekstraat 7, 3812NR Amersfoort 06 24 13 37 94
  • Text Hover
WAAROM MAATSCHAPPELIJKE DIENSTTIJD?

Er is veel mogelijk tijdens jouw MDT. We zoeken met jou een project waarin jij je interesses en talenten kwijt kunt. Bijvoorbeeld taalles geven aan vluchtelingen, huiswerkbegeleiding geven, ervaring opdoen bij een daklozenopvang of je eigen (online) evenement organiseren. Iets doen voor een ander, daar leer je zelf ook iets van!

Maatschappelijke Diensttijd is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De bedoeling van Maatschappelijke Diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking mee kunnen doen.
HOE ZIET HET MDT TRAJECT ERUIT?
MINIMAAL 80 UUR VRIJWILLIGERSWERK IN 6 MAANDEN
Het Maatschappelijke Diensttijd traject is voor jongeren tussen de 13 en 30 jaar. Een voorwaarde aan MDT is dat je minimaal 80 uur vrijwilligerswerk doet in 6 maanden tijd. Dit is ongeveer 3 uur per week, inclusief coaching. Je krijgt een persoonlijke begeleider, hij of zij is jouw aanspreekpunt tijdens het traject. 
PERSOONLIJK PLAN
Samen met jouw begeleider maak je een persoonlijk plan en ga je aan de slag als jullie een geschikte plek hebben gevonden! Je doet MDT zeker niet alleen; naast nauw contact met je begeleider kom je regelmatig in contact met andere deelnemers. We verzorgen trainingen en gezellige activiteiten.
EUROPEES ERKEND CERTIFICAAT
MDT wordt in verschillende vormen aangeboden en met begeleiding ondersteund. Bij trajecten van minimaal 80 uur ontvang jij, als MDT’er, een Europass. In de banenmarkt van tegenwoordig is het steeds belangrijker om te laten zien wat je hebt gedaan buiten je studie en bijbaantjes om. De Europass is om deze reden een meerwaarde. Je laat zien dat je je inzet voor anderen, wat een mooie eigenschap is!
MDT is voor mij een kans om skills te ontwikkelen. Ik ontmoet mensen en voel me gewaardeerd als ik iets heb kunnen doen voor een ander. Van elk mens die je tegenkomt, leer je iets. En al die ervaringen neem ik mee in mijn mandje. Ik vind het leuk als ik tijdens MDT iemand aan het lachen heb gekregen. Maar het belangrijkste is dat ik iemand het gevoel heb gegeven dat hij of zij wordt gezien”
- Melly (21 jaar)
  • Text Hover
MDT YOURCUBE

Bij Netwerk Sociale Gasten kun je meedoen met YourCube, YourCube is een project waarin jongeren invulling kunnen geven aan hun Maatschappelijke Diensttijd. Hier kun je jouw talenten ontwikkelen en tegelijkertijd van betekenis zijn voor een ander.

Wij denken dat het goed én leuk is om je in te zetten voor de samenleving. Daardoor kun jij nieuwe vaardigheden ontwikkelen en draag je iets bij. Via Netwerk Sociale Gasten kun je meedoen met YourCube.

Meld je aan en we gaan met jou in gesprek over wat je wilt leren. Wij zorgen voor een goede vrijwilligersplek. Er zijn heel veel mogelijkheden. Wil je van betekenis zijn voor één organisatie óf juist ontdekken wat je leuk vindt door op verschillende plekken aan de slag te gaan? Het kan allebei.

SAMENWERKING ONDERWIJSINSTELLINGEN EN MDT

Sociale Gasten gaat voor Maatschappelijke Diensttijd samenwerkingen aan met diverse onderwijsinstellingen. De scholieren volgen in onderwijstijd het MDT traject van 80 uur, verspreid over maximaal 6 maanden. Het MDT traject verschilt per onderwijsinstelling, in overleg bepalen we de precieze vorm voor 
MDT. Een voorbeeld van zo’n traject is het combineren van MDT met het profielwerkstuk of het koppelen van het vak maatschappijleer aan MDT. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Hebben jullie zelf al een idee hoe dit in te vullen? Laat het vooral weten, we kijken graag samen met de onderwijsinstelling wat er mogelijk is!

De werkplek en leerdoelen worden door de scholieren zelf bepaald. Zo worden zij eigenaar van hun eigen MDT traject en is de kans groter dat ze hun studieloopbaan succesvol doorlopen! Tijdens het traject krijgen zij begeleiding van vakdocenten en MDT pioniers.
Sociale Gasten werkt op dit moment samen met MBO Amersfoort en het VMBO en de HAVO van middelbare school Guido.

  • Text Hover
MDT MISSIE - SAMEN STERKER

Ga mee op MDT Missie met Defensie! Hier krijg je een nieuwe blik op jezelf, anderen en de samenleving. Defensie is onmisbaar voor onze samenleving. Zowel in Nederland als daarbuiten staan zij voor vrede en veiligheid. Jezelf inzetten binnen Defensie doe je niet alleen voor jezelf, maar nogveel meer voor anderen!

In samenwerking met YourCube en Defensie hebben we een Maatschappelijke Missie opgezet. Je ervaart hier dat je een samenleving alleen maakt met elkaar. Drie uitgangspunten staan die centraal staan zijn gebaseerd op militaire waarden en expertise:

  • Verbinden door kameraadschap

  • Grenzen verleggen in teamwork

  • Maatschappelijke impact met leiderschap


Tijdens MDT Missie werk je samen met diverse jongeren, leer je praktische lifeskills en wordt je gemotiveerd om je direct in te zetten voor een ander. Ga jij mee op missie?

  • Text Hover
  • Text Hover
MEER INFORMATIE OVER MDT?

Super tof dat je geïnteresseerd bent in het MDT traject. Laat je gegevens achter en een berichtje. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

    Jouw privacy is voor ons erg belangrijk, kijk hier om te zien hoe we met jouw gegevens om gaan.