Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Oude Fabriekstraat 7, 3812NR Amersfoort 06 24 13 37 94
  • Text Hover
WAAROM MAATSCHAPPELIJKE DIENSTTIJD?

Doe je mee met MDT, dan ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker. Je gaat aan de slag met projecten waarin jij je interesses en talenten kunt ontdekken.  Iets doen voor een ander, daar leer je zelf ook iets van!

Maatschappelijke Diensttijd is een initiatief van de overheid. De bedoeling van Maatschappelijke Diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking mee kunnen doen.
HOE ZIET HET MDT TRAJECT ERUIT?
PERSOONLIJK PLAN
Samen met jouw begeleider maak je een persoonlijk plan en ga je aan de slag als jullie een geschikt project hebben gevonden! Je doet MDT zeker niet alleen; naast nauw contact met je begeleider kom je regelmatig in contact met andere deelnemers. We verzorgen trainingen en gezellige activiteiten.
VOOR JONGEREN TUSSEN 13 EN 27 JAAR
Het maatschappelijke diensttijd traject is voor jongeren tussen de 13 en 27 jaar. In totaal besteed je gemiddeld 4 uur per week aan MDT en het programma duurt maximaal 6 maanden. Dit is ongeveer 3 uur per week, inclusief coaching. Je krijgt een persoonlijk begeleider, hij of zij is jouw aanspreekpunt tijdens het traject.  
EUROPEES ERKEND CERTIFICAAT
MDT wordt in verschillende vormen aangeboden en met begeleiding ondersteund. Bij trajecten van minimaal 80 uur ontvang jij, als MDT’er, een Europass. In de banenmarkt van tegenwoordig is het steeds belangrijker om te laten zien wat je hebt gedaan buiten je studie en bijbaantjes om. De Europass is om deze reden een meerwaarde. Je laat zien dat je je inzet voor anderen, wat een mooie eigenschap is!
MDT is voor mij een kans om skills te ontwikkelen. Ik ontmoet mensen en voel me gewaardeerd als ik iets heb kunnen doen voor een ander. Van elk mens die je tegenkomt, leer je iets. En al die ervaringen neem ik mee in mijn mandje. Ik vind het leuk als ik tijdens MDT iemand aan het lachen heb gekregen. Maar het belangrijkste is dat ik iemand het gevoel heb gegeven dat hij of zij wordt gezien”
- Melly (21 jaar)
  • Text Hover
MDT PROGRAMMA'S
Wij denken dat het goed én leuk is om je in te zetten voor de samenleving. Daardoor kun jij nieuwe vaardigheden ontwikkelen en draag je iets bij. Jaarlijks starten er 3 MDT-programma’s:

MDT KLETSMAATJES
Wil jij ervaring opdoen met coachen? Doe mee met dit programma en je leert mensen ondersteunen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Er gaat een wereld voor je open! Start: jaarlijks in maart. 

MDT ZOMER
Vier je vakantie in eigen stad? Doe mee met dit programma waarin ontspanning en lekker eten centraal staan. Nothing brings people together like good food! Start: jaarlijks in juli.
meer informatie

MDT POLITIEK
Heb jij een mening? Doe mee met dit programma en praat mee over onderwerpen die spelen in Amersfoort. Zo maak je de stad nog toffer! Start: jaarlijks in oktober. 
SAMENWERKING ONDERWIJSINSTELLINGEN EN MDT

Sociale Gasten gaat voor Maatschappelijke Diensttijd samenwerkingen aan met diverse onderwijsinstellingen. De scholieren volgen in onderwijstijd het MDT traject van 80 uur, verspreid over maximaal 6 maanden. Het MDT traject verschilt per onderwijsinstelling, in overleg bepalen we de precieze vorm voor 
MDT. Een voorbeeld van zo’n traject is het combineren van MDT met het profielwerkstuk of het koppelen van het vak maatschappijleer aan MDT. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Hebben jullie zelf al een idee hoe dit in te vullen? Laat het vooral weten, we kijken graag samen met de onderwijsinstelling wat er mogelijk is!

De werkplek en leerdoelen worden door de scholieren zelf bepaald. Zo worden zij eigenaar van hun eigen MDT traject en is de kans groter dat ze hun studieloopbaan succesvol doorlopen! Tijdens het traject krijgen zij begeleiding van vakdocenten en MDT pioniers.
Sociale Gasten werkt op dit moment samen met MBO Amersfoort en het VMBO en de HAVO van middelbare school Guido.

  • Text Hover
MDT MISSIE - SAMEN STERKER

Ga mee op MDT Missie met Defensie! Hier krijg je een nieuwe blik op jezelf, anderen en de samenleving. Defensie is onmisbaar voor onze samenleving. Zowel in Nederland als daarbuiten staan zij voor vrede en veiligheid. Jezelf inzetten binnen Defensie doe je niet alleen voor jezelf, maar nogveel meer voor anderen!

In samenwerking met YourCube en Defensie hebben we een Maatschappelijke Missie opgezet. Je ervaart hier dat je een samenleving alleen maakt met elkaar. Drie uitgangspunten staan die centraal staan zijn gebaseerd op militaire waarden en expertise:
  • Verbinden door kameraadschap

  • Grenzen verleggen in teamwork

  • Maatschappelijke impact met leiderschap


Tijdens MDT Missie werk je samen met diverse jongeren, leer je praktische lifeskills en wordt je gemotiveerd om je direct in te zetten voor een ander. Ga jij mee op missie?

  • Text Hover
  • Text Hover
MEER INFORMATIE OVER MDT?

Super tof dat je geïnteresseerd bent in het MDT traject. Laat je gegevens achter en een berichtje. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

    Jouw privacy is voor ons erg belangrijk, kijk hier om te zien hoe we met jouw gegevens om gaan.