Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Oude Fabriekstraat 7, 3812NR Amersfoort 06 24 13 37 94

Club van 96

Draag bij aan minder eenzaamheid in Amersfoort

Steun de beweging van jonge Amersfoorters die opstaan tegen eenzaamheid!

Steeds meer Amersfoortse jongeren ontdekken Sociale Gasten en zetten zich in voor stadgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zo maken zij een vuist tegen eenzaamheid. Je kunt hierbij denken aan een tuintje opknappen, een bakje koffie drinken bij een oudere of de taal oefenen met iemand die hierheen gevlucht is. Dit doen deze jongeren op vrijwillige basis, gewoon omdat het kan en omdat ze het tof vinden om iets voor een ander te betekenen. Dit noemen wij een #SocialeActie. 
Een jongere wil ook in deze tijd vaak best wat doen voor iemand anders, alleen weet hij vaak niet hoe en sluiten de bestaande mogelijkheden lang niet altijd aan. . 

Door elke maand 8 euro (96 euro per jaar), of te wel het minimum uurloon van een 21-jarige, in te zetten voor Sociale Gasten, maak jij het mogelijk dat wij #SocialeActies kunnen blijven organiseren voor Amersfoortse jongeren én mensen die hun hulp goed kunnen gebruiken. 

Door specifiek jongeren in te zetten als vrijwilliger bouwen we aan een sociaal duurzaam Amersfoort van de toekomst. Door de jongeren nu deze ervaring mee te geven en hierover met ze in gesprek te gaan maken ze kennis met een levensstijl aannemen waarin naar elkaar omzien heel gewoon is. 

Je draagt bij aan:

Sociale toekomst

Jongeren ontdekken via onze projecten de waarde van omzien maar elkaar.

Lokale impact

Onze jonge vrijwilligers helpen stadgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Minder eenzaamheid

Door zowel praktische als sociale hulp te bieden.

Met Sociale Gasten bouwen we aan een merk dat aansluit bij jongeren. Een merk dat de taal spreekt van jongeren en waar zij zich thuis bij voelen. Zo sluiten we aan bij de kwaliteiten van de jongeren zelf, zijn we flexibel en super benaderbaar. We laten ons voortdurend zien waar de jongeren zich bevinden. Zowel offline als online. 

Ervaringen

 • ‘Ik heb het idee dat ik er twee kleindochters bij heb.’
  – mevrouw Berendsen (85 jaar)
 • ‘Ik merkte dat de bewoners zo enthousiast waren als je op bezoek kwam. Ik heb geleerd dat iets kleins voor een ander te doen, zo gewaardeerd kan worden!’
  Anne (18 jaar)
 • ‘Ik vond het waardevol om in een andere wereld te belanden, waarvan je niet wist dat zoiets bestond in Nederland. Het maakt je zo’n rijk persoon door iets van jezelf aan anderen te geven!’
  Mirjam (18 jaar)
Lidmaatschap
Je wordt supporter van de club van 96 voor het symbolische bedrag van € 8,- per maand (96,- euro per jaar).
 1. Je draag direct bij aan minder eenzaamheid in Amersfoort

 2. Je draagt bij aan bewustwording bij jongeren over omzien naar elkaar.

 3. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het netwerk.

 4. Je bent van harte welkom op onze jaarlijkse BBQ.

Stichting Netwerk Sociale Gasten beschikt over een ANBI-status (een Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften aan Stichting Netwerk Sociale Gasten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. RSIN:856838615
 • Text Hover

Jouw privacy is voor ons erg belangrijk, kijk hier om te zien hoe we met jouw gegevens om gaan.