Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Oude Fabriekstraat 7, 3812NR Amersfoort 06 24 13 37 94

Jongeren bieden hulp in Amersfoort!


Iedereen heeft wel eens hulp nodig van andere mensen. Voor bijvoorbeeld een praktische klus, om samen boodschappen te doen, een luisterend oor te bieden of een gezellig praatje. Meestal krijgen we die hulp van familie en vrienden, maar niet iedereen kan daar altijd even goed op terugvallen. Gelukkig zijn er veel jongeren van Sociale Gasten die u te hulp willen schieten op die momenten in de week dat zij een gaatje vrij hebben. Soms alleen en soms samen met andere jongeren.


Netwerk Sociale Gasten helpt wanneer u hulp nodig heeft en u: In de gemeente Amersfoort woont | geen buren, vrienden, familie en kennissen hebt die u kunnen helpen | niet voldoende geld heeft om hulp in te kunnen kopen | door gezondheidsproblemen of een lichamelijke of psychische beperking het niet meer zelf kan doen.


We maken vaak mee dat er meerdere redenen zijn waardoor het tijdelijk of voor langere tijd niet lukt om deze klussen zelf te realiseren. Wij denken graag met u mee!


Heeft u hulp nodig? Vul dan het inschrijfformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Ben je hulpverlener?

Op dit moment is het zomerstop, je kunt geen nieuwe hulpvragen bij ons neerleggen. In de zomer zijn er in verband met de vakantie minder jongeren die zich in willen zetten. Wij richten ons deze tijd op de nog openstaande vragen en kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening. Heb je hierin tips voor ons dan mag je die mailen naar: rick@socialegasten.nl. Vanaf september kunnen er weer nieuwe aanvragen bij ons gedaan worden. 
 • hulp en netwerk

  Sociaal Netwerk

  Onder sociaal netwerk verstaat Sociale Gasten: Mensen waarop je kunt terugvallen als je het nodig hebt. Jongeren die hulp en netwerk bieden aan mensen die dit niet voldoende hebben.

 • relaties

  Eenzaamheid

  Iemand met veel sociale contacten kan toch eenzaam zijn. En andersom, iemand met weinig sociale contacten hoeft niet per definitie eenzaam te zijn. Het draait om de kwaliteit van de relaties.

 • projecten

  Ondersteuning

  Sociale Gasten biedt ondersteuning aan de hand van hulpvragen. Iedere hulpvraag wordt gezien als een project. Dit kan enkelvoudig (eenmalig), maar ook een structureel project zijn.

Wat wij verstaan onder sociaal netwerk

Allemaal zijn wij stuk voor stuk sociale wezens. Wij zijn gemaakt om in relatie tot de ander te staan. We delen lief en leed met elkaar. Geen sociaal netwerk gaat al snel gepaard met eenzaamheid. Een sterk sociaal netwerk is daarom voor iedereen belangrijk en draait om wederkerigheid. We hebben elkaar nodig voor het delen van een hobby, vriendschap, werk, ervaringen, liefde en noem maar op. Heb je geen mensen om je heen waar je o.a. het hiervoor genoemde niet mee kunt delen, dan kun je je al snel eenzaam voelen. 

Meld je aan om hulp te ontvangen.

Jouw privacy is voor ons erg belangrijk, kijk hier om te zien hoe we met jouw gegevens om gaan.