Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Oude Fabriekstraat 7, 3812NR Amersfoort 06 24 13 37 94
 • Text Hover
WAAROM HULP AANBIEDEN?

Je bent je er zelf misschien niet bewust van, maar in iedere jongere schuilt een Sociale Gast. Je bent waardevol én kan van betekenis zijn voor de inwoners van Amersfoort. Wanneer jij je aanmeldt als Sociale Gast, kunnen we meer hulp en een groter netwerk aanbieden aan de mensen die dat écht nodig hebben.

Een sterk sociaal netwerk is voor iedereen belangrijk. We hebben elkaar nodig voor o.a. het delen van een hobby, een hechte vriendschap en het bespreken van werk. Sommige Amersfoorters voelen zich eenzaam en kunnen bovenstaande momenten niet delen met anderen. Daar kun jij, Sociale Gast, iets aan veranderen!
SOCIALE ACTIES

Weet je nog niet of vrijwilligerswerk wat voor jou is of wil je graag af en toe eens helpen? Dan is een Sociale Actie perfect. Een Sociale Actie kan een eenmalige actie zijn om een Amersfoorter te helpen! Maar het kan ook een actie zijn die structureel nodig is!
Meer over Sociale Acties >
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTTIJD
Heb jij een tussenjaar of wil je jouw vrije tijd goed besteden? Ga voor Maatschappelijke Diensttijd. Je ontdekt je talenten én tegelijkertijd doe je iets voor een ander. Iedereen tussen de 14 en 27 jaar mag meedoen.
Meer over MDT >
BEBUDDIES

Ben je opgegroeid met zorg in het gezin? Dan weet jij als geen ander hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. BeBuddies is hét project waarin jij als vrijwilliger jouw ervaring op waardevolle wijze kunt inzetten.
Meer over BeBuddies >
 • Text Hover
VRIJWILLIGERSWERK DAT BIJ JOU PAST!

Meld jij je aan als Sociale Gast? Dan gaan we samen met jou kijken wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je hieraan wilt besteden. Wil je een uurtje in de week of juist acht uur per week helpen, alles is mogelijk. We zijn blij met alle hulp die jij aanbiedt.

Ben jij een sportief type of juist heel creatief? Dan zoeken we een hulpvraag die bij jouw interesses en talenten hoort. Denk aan sporten met vluchtelingen of dansen met ouderen. Maar ook huiswerkbegeleiding geven aan kinderen kan tot de taken van een Sociale Gast behoren!
SOCIALE ACTIE

We hebben veel Sociale Acties. Dit zijn eenmalige of structurele, vrijwillige acties die jongeren alleen of in groepen kunnen uitvoeren. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk, maar is ook perfect als je niet wekelijks tijd hebt om hulp te bieden.

Een Sociale Actie kan zijn:

 • Huishoudelijke klussen bij mensen thuis

 • Tuinklussen bij mensen thuis

 • Spelletjes doen met ouderen

 • Helpen met boodschappen doen

 • Oefenen met de Nederlandse taal

 • Sportmaatje zijn

 • Helpen met huiswerk

‌‌ BEBUDDIES

Ben jij opgegroeid met een ziek of beperkt gezinslid? Dan weet jij als geen ander waarom het belangrijk is dat jonge mantelzorgers gezien en gehoord worden! Jij kunt buddie worden van een jonge mantelzorger en hem ondersteuning bieden waar nodig.

Waarom buddie worden?
Het is voor een jonge mantelzorger in veel gevallen zwaar om voor een ziek of beperkt gezinslid te zorgen. Alle aandacht en zorg gaat uit naar het gezinslid, daardoor draait het in het gezin nooit om dit jonge kind. Jij, als BeBuddie, kan je eigen ervaringen inzetten ter inspiratie voor de jonge mantelzorger en laat hem of haar groeien door jouw aanwezigheid. Daarnaast kun je de jonge mantelzorger in het zonnetje zetten door leuke dingen te ondernemen.

Na een depressie van 6 jaar, voelde ik me beter en heb me direct aangemeld bij Sociale Gasten. Ik kreeg de vraag om een bank in elkaar te zetten bij een oudere man. De hulpontvanger was heel vrolijk. Het voelde heel goed om een bank voor hem in elkaar te zetten. Ik was ook blij dat het allemaal gelukt is. De lach op het gezicht van de oudere man toen hij languit op zijn nieuwe bank zat, deed me erg goed!”
- Mischa (21 jaar)
MEER INFORMATIE OF SOCIALE GAST WORDEN?

Super tof dat je geïnteresseerd bent in Sociale Gasten. Laat je gegevens achter en een berichtje. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

  Jouw privacy is voor ons erg belangrijk, kijk hier om te zien hoe we met jouw gegevens om gaan.